Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ετικέτα στο κρέας απο τον Συνεταιρισμό μας

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Χρήστος Παρασχούδης έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό την προσπάθεια που γίνεται να λανσάρει στη αγορά ο συνεταιρισμός πιστοποιημένο-τυποποιημένο κρέας με συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά όπως λέει στο agronews ο κ. Παρασχούδης «έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και βρισκόμαστε σ’ επαφή με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, γι’ αυτό το λόγο».
Στόχος των ανθρώπων του συνεταιρισμού είναι να πιστοποιήσει το κρέας που παράγουν τα μέλη του αι στη συνέχεια να το συσκευάσει . Αυτό, σε πρώτη φάση θα γίνει πιλοτικά, σε συνεργασία με οκτώ  παραγωγούς – μέλη του συν/σμού, που διατηρούν κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην παρθένα οροσειρά της Ροδόπης.
«Ήδη μάλιστα έχουν γίνει συζητήσεις με σφαγεία και συσκευαστήρια της περιοχής, ενώ τελικός στόχος είναι το κρέας να μη φεύγει ατυποποίητο για το τσιγκέλι των κρεοπωλείων», τονίζει ο κ. Παρασχούδης.
Σε μεταγενέστερη φάση ο συνεταιρισμός προτίθεται να εξάγει το κρέας σε διάφορες χώρες του εξωτερικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου